Del 2:2. Arbeidet vokser og ekspanderer, på tross av borgerkrigen i landet. Guds Ord går ut til over 40 land. I 2014 fikk jeg og kona igjen besøke trykkeriet og se resultatene av arbeidet vårt.
Volden tiltok i 1987 Men det var ikke bare idyll som møtte oss. Borgerkrigen mellom tamilene og singaleserne hadde allerede startet i 1983, så overalt var det politi og soldater med våpen som kontrollerte veiene. Det ble etter hvert innført portforbud og sikkerhets kontroller. Bomber smalt – noen ganger bare fem minutter etter at jeg hadde vært på stedet. I 1987 tiltok volden ytterligere.
Da den indiske statsministeren Rajive Gandhi besøkte øya ble han slått med en geværkolbe av en av æresvaktene. Også lederne ved trykkeriet opplevde trusler fra opprørs-styrkene. Da urolighetene var som verst, er det derfor ikke galt å si at arbeidet på mange måter var med livet som innsats, og selv en dagligdags hendelse som å kjøre mellom hjem og arbeid måtte legges frem for Gud med bønn om beskyttelse.
Arbeidet øker Det varte ikke lenge før vi måtte utvide bygningene. Først på framsiden for å få plass til bokbinderiet, og så på baksiden kom det opp et papirlager og en typesetteravdeling. Total bygningsmasse sommeren 1993 var 2400 kvadratmeter!
Fra juli 1992 til mars 1993 hadde vi også gleden av å ha en lærling fra Bangladesh til å bli trent som trykker. Han kom fra Chittagong, der baptistene drev et trykkeri. Arbeidsstokken på trykkeriet kom i min tid opp i nærmere 50 personer. De ble alle opplært i moderne boktrykking og bokbinding.
Misjonærflokken kom fra Norge, Sverige, Japan, USA, Canada, Holland, England og Australia, og med bakgrunn fra flere forskjellige kirkesamfunn.
Det var en velsignelse å se Ordet gå ut til mange deler av verden. Opp til sommeren 1993 hadde vi trykket på 30 forskjellige språk til 40 forskjellige land.
Tilbake etter 21 år Det var for meg en stor opplevelse å få være tilbake på trykkeriet i forbindelse med 30 års jubileumet til trykkeriet. Å se at det ikke bare eksisterer etter 30 år, men at det har utviklet seg positivt. Selve prosessen med å trykke har også forandret seg på 30 år. Tidligere hadde vi store kamera for avfotografering av sidene. Nå har datamaskiner overtatt det meste av arbeidet. Kontorbygningen er blitt større og luftkjølt. Jeg måtte tenke på hvordan vi tidligere svettet oss igjennom dagene med bare en vifte i taket.
Følelsen ved å komme ned i trykkeriet kan ikke beskrives. Luftavkjølingen gjør at de slipper problemene vi slet med angående temperatur og fuktighet i papiret.
De gamle pressene vi jobbet for å holde i gang, er nå skiftet ut med nyere, noe som er nødvending med jevne mellomrom.
Fra trykkpressene til bokbinderiet gikk en jevn strøm av Guds ord på indiske språk, arabisk og kinesisk.
Drivkraften bak arbeidet er likevel den samme som før: Guds kall til menneskers frelse!
Godt å oppleve den orden det syntes være i alt arbeidet. Og å kunne stå ved paller fulle av arabiske og kinesiske bibler, sydd og innbundet, klare for utsending – til alle de som venter! Guds ord vender ALDRI tomt tilbake!
Takken går til Gud som opprettet og har holdt arbeidet i gang i disse 30 årene. «Stol på Ham – Han skal gjøre det!» For Gud er intet umulig!
Comentarios